Industriële Toepassingen

Onze knowhow en expertise wat betreft industriële reiniging- en oppervlaktebehandeling is bijna 60 jaar gekend in sectoren als de petrochemie, staalnijverheid, bouw, chemie, olieraffinaderijen, automotive, scheepswerven, voeding, textielnijverheid, etc.

Een verzorgd uiterlijk van uw industriële site en bedrijfsuitrusting kan bepalend zijn voor de naam en vooral de productiviteit van uw onderneming. PARA INDUSTRIES is uw partner voor het beschermen en onderhouden van uw constructies, machines en installaties. Daarnaast helpen onze beschermende behandelingen de levensduur van bepaalde installaties of materialen te verlengen, wat op termijn uiteraard aanzienlijke besparingen kan opleveren.

Zowel op uw werf als in onze ateliers behandelen wij uw materiaal conform de vereiste specificaties, op een veilige manier en met de grootste zorg en professionaliteit.

Ook voor niet-industriële klanten kunnen onze diensten uitgevoerd in onze werkplaatsiets betekenen. Onder andere winkeluitrusting, auto- of fietsonderdelen,residentiële hekwerken, ijzeren meubilair of onderdelen van bijvoorbeeld tafels ofstoelen kunnen wij voor u met een industriële techniek behandelen. Bekijk zeker onze referenties.

Wij zijn een VCA gecertificeerde onderneming en geregistreerd als erkende aannemer klasse 5 F-3.

Onze specialiteiten zijn onder andere behandelen van alle buisleidingen, staalconstructies, bruggen, trappentorens, pijpenbruggen, graafmachines, kranen, opslagtanks, transportbanden en diverse andere fabrieksinstallaties.

Onze Industriële Activiteiten

Onze activiteiten bestaan uit diverse reinigingstechnieken, voorbehandelingen en oppervlaktebehandeling technieken om uw constructies en materialen te beschermen en van een langere levensduur te voorzien.

Zand- Grit- en staalstralen

Als anticorrosie behandeling. Jarenlange ervaring en continu onderzoek van nieuwe technieken zorgen ervoor dat wij in de meeste gevallen een passende oplossing kunnen bieden voor conservering van al uw metaal. Wij ontroesten uw materiaal, rekening houdend met veiligheid en kwaliteit d.m.v. zand- grit- of staalstralen en/of met behulp van pneumatische tools.

Metallisatie
Antiroest en anticorrosie behandeling van ijzer en staal d.m.v. het aanbrengen van een beschermingslaag met een legering zink – aluminium op een vooraf gestraald oppervlak. Door oxidatie van zinkdeeltjes wordt een passieve beschermende laag gevormd tegen sulfieten, nitraten, chloriden, etc. die zich onder andere in regen kunnen bevinden. Daarnaast zorgt zink voor een kathodische bescherming: het negatieve elektrochemische potentieel van zink zal eerst reageren en niet het ijzer waardoor het ijzervlak niet kan doorroesten bij een beschadiging.

Optioneel kan hierna nog verf of poederlak worden aangebracht.

Onder andere geschikt voor constructies (zie referenties)die aan zeer hoge eisen moet voldoen en waarvan een lange levensduur uiterst belangrijk is.

Vloerbehandeling
Bescherming tegen beschadigingen, ondoordringbaar maken van de ondergrond voor chemische producten, verlengen van de levensduur van beton bij zware belastingen en aanbrengen van antisliplagen om veiligheidsredenen zijn enkele redenen om te kiezen voor een specifieke vloerbehandeling. Wij hebben een team gespecialiseerd in het aanbrengen van gietvloeren, ondoordringbare coatings, antislipbehandeling, slijtvaste coatings, etc.
Brandwerende en –vertragende behandeling
Omwille van de brandveiligheid wordt steeds vaker een brandvertragende coating aangebracht, bij grote nieuwbouwprojecten is dit tegenwoordig meestal een vereiste. Het aanbrengen van een brandwerend of –vertragend verfsysteem vergt de nodige vakkennis en precisie bij de uitvoer. Samen met de verfleverancier wordt een grondige studie opgemaakt waarbij rekening gehouden wordt met de opgelegde brandweerstand en de te behandelen materialen en profielen. Op die manier komen we tot de te volgen richtlijn voor de behandeling. Na de werken wordt u een certificaat afgeleverd dat de gevraagde brandweerstand garandeert.
Voedings gecertificeerde coatings
Voor onze klanten uit de voedingsindustrie waar hygiëne en voedselveiligheid primair zijn kunnen wij specifieke coatings aanbrengen om tegemoet te komen aan die hoge eisen.

Realisaties